Potrebni sastojci:
- 1 gotova kora za tortu
- 6 listova želatina
- 1 vanilin šećer
- 50 g šećera
- 100 ml mlijeka
- 400 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda
- 400 g svježeg krem sira
- kesica crvenog preliva za tortu
- 250 ml soka od jagode
Način pripreme:
- Staviti gotovu koru za tortu na tacnu i obaviti je okvirom (od kalupa za tortu). Razmekšati želatin u vodi. Vanili šećer izmiješati sa šećerom i mlijekom. Zagrijavati dok se šećer ne istopi. Ocijediti želatin i rastopiti ga u mlijeku. Skinuti sa šporeta i kad se prohladi,staviti na 20 minuta u frižider.
- Umutiti slatku pavlaku. jagode očistiti i isjeći po potrebi na polovine ili četvrtine. U krem iz frižidera umiješati krem sir. Dodati 1/3 jagoda i umućenu pavlaku. Ostaviti 3 sata u frižideru da se hladi.
- Ostatak jagoda poredati preko torte. Pripremiti preliv za tortu sa sokom od jagoda, prema uputstvu sa pakovanja . Preliti tortu i kad se stegne u frižideru, skinuti okvir. Rezati na trokutove.