Navedeni izbor sladoleda je samo primer, vaša torta može da se sastoji i od drugih vrsta, koje možda više volite.
Potrebno je:
- 300 g sladoleda od jagoda
- 200 g sladoleda od maline
- 100 g sladoleda od vanile
- 200 g svežeg voća isečenog na kockice (jagode, trešnje, maline, kivi, banane…)
- malo kokosovog brašna
Priprema:
1. Okruglu činiju stavite u frižider da se dobro ohladi. Zatim njen unutrašnji deo premažite tankim slojem sladoleda od vanile, dobro pritisnite širokom drvenom varjačom i stavite u zamrzivač da se dobro stvrdne. Dodajte sloj sladoleda od maline i opet stavite u zamrzivač.
2. Na kraju dodajte sladoled od jagode i do posluživanja držite u zamrzivaču. Pre posluživanja tortu preokrenite na poslužavnik, pospite kokosovim brašnom ili šlagom i ukrasite komadićima voća.
Izvor: Yumama