Poigrajte se ukusima i dobićete savršenu bajaderu u 3 sloja koja se topi u ustima!
Recept za prvi sloj:
U sudu na pari rastopite kokos ulje i dodajte sirovi kakao prah pa pomešajte.
U blenderu sameljite kokos šećer, dodajte mlevene orahe i smesu kokos ulja i kakao praha pa sve lepo pomešajte da bude kremasto.
Razlijte smesu u silikonski kalup i ostavite u zamrzivač da se stegne.
Recept za beli sloj:
Sve sastojke pomešajte u blenderu pa smesu sipajte preko prvog sloja i stavite u zamrzivač da se stegne.
Recept za 3 sloj:
Rastopite kakao maslac na pari, dodajte mu kakao prah. Sve sastojke zajedno promešajte u blenderu i smesu sipajte preko belog sloja pa stavite u zamrzivač da se stegne.
Napomena: Bajaderu držite slobodno na sobnoj temperaturi kako bi vam bila što mekša.
Izvor recepta: lisa.rs
Recept za prvi sloj:
- 140 gr mlevenih oraha
- 120 gr devičanskog kokos ulja
- 50 gr sirovog kokos šećera koji nije termički obrađen
- 2 kašike kakao praha
U sudu na pari rastopite kokos ulje i dodajte sirovi kakao prah pa pomešajte.
U blenderu sameljite kokos šećer, dodajte mlevene orahe i smesu kokos ulja i kakao praha pa sve lepo pomešajte da bude kremasto.
Razlijte smesu u silikonski kalup i ostavite u zamrzivač da se stegne.
Recept za beli sloj:
- 135 gr mlevenih badema (kožica oguljena)
- 40 gr kokos brašna
- 30 gr kokos šećera mlevenog
- 130 gr kokos ulja
Sve sastojke pomešajte u blenderu pa smesu sipajte preko prvog sloja i stavite u zamrzivač da se stegne.
Recept za 3 sloj:
- 130 gr mlevenih lešnika
- 120 gr rastopljenog kakao maslaca
- 2 žlice kakao praha sirovog
- 55 gr mlevenog kokos šećera
Rastopite kakao maslac na pari, dodajte mu kakao prah. Sve sastojke zajedno promešajte u blenderu i smesu sipajte preko belog sloja pa stavite u zamrzivač da se stegne.
Napomena: Bajaderu držite slobodno na sobnoj temperaturi kako bi vam bila što mekša.
Izvor recepta: lisa.rs