Blogger Widgets

понедељак, 16. јун 2014.

Čokoladna torta




Potrebni sastojci za koru:

  • 140 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 250 g brašna
  • 10 jaja
  • 50 g kakaoa
Potrebni sastojci za filu:

  • 200 gčokolade za kuvanje
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
Potrebni sastojci za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 50 g maslaca
  • kašika ruma
Priprema:

- Maslac dobro umutiti, dodati šećer, kakao,jedno po jedno žumance i na kraju čvrst snijeg od bjelanaca naizmjenično sa brašnom. Smjesu sipati u podmazan i prezlama posut kalup.Peći oko 40 minuta na 190 stepeni.
- Za fil pjenasto umutiti maslac i šećer,pa lagano umiješati rastopljenu čokoladu.
- Pečenu koru presijecite na tri dijela, svaki premazati filom i složiti jedan na drugi.
- Rastopljenu čokoladu sastaviti sa maslacem i rumom i nafilujte tortu. Po želji možete ukrasiti pralinama      uvijenim u rendanu čokoladu.