Potrebni sastojci za koru:
- 140 g maslaca
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 10 jaja
- 50 g kakaoa
Potrebni sastojci za filu:
- 200 gčokolade za kuvanje
- 200 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
Potrebni sastojci za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 g maslaca
- kašika ruma
Priprema:
- Maslac dobro umutiti, dodati šećer, kakao,jedno po jedno žumance i na kraju čvrst snijeg od bjelanaca naizmjenično sa brašnom. Smjesu sipati u podmazan i prezlama posut kalup.Peći oko 40 minuta na 190 stepeni.
- Za fil pjenasto umutiti maslac i šećer,pa lagano umiješati rastopljenu čokoladu.
- Pečenu koru presijecite na tri dijela, svaki premazati filom i složiti jedan na drugi.
- Rastopljenu čokoladu sastaviti sa maslacem i rumom i nafilujte tortu. Po želji možete ukrasiti pralinama uvijenim u rendanu čokoladu.