Potrebni sastojci:
Za tijesto:
- 100 g margarina
- 100 g šećera
- 80 g brasna
- 50 g čokolade
- 50 ml vode
- 2 kašike meda
- 1 jaje
- 3 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g čokoladnih mrvica
- 75 g margarina
- 200 g malina
Za preliv:
- 200 g malina
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanili šećera
- 1 kesica želatina
Priprema:
- Prokuvajte vodu sa medom, dodajte čokoladu i miješajte dok se sve ne sjedini. U drugom sudu umutite margarin sa šećerom i žumancetom, pa pomiješajte sa rashlađenom čokoladnom masom.
Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanaca. Obložite veči pleh papirom za pečenje, uspite masu i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i snijeg od bjelanaca. Obložite veči pleh papirom za pečenje, uspite masu i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Umutite slatku pavlaku, umješajte u nju mrvice od čokolade i usitnjene maline. Koru podijelite na 3 jednaa dijela i prva dva premažite filom od pavlake. Preko treće kore sipajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i u njega dodajte zaslađene maline.