Potrebni sastojci za tijesto:
- 150 g margarina
- 80 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 200 g brašna
- kašika suvog grožđa
- prstohvat soli
Potrebni sastojci za filu:
- 3 jaja
- 150 g šećera u prahu
- sok i kora dva limuna
- 150 g margarina
Priprema:
- Margarin umutite sa šećerom, jajetom i brašnom.Toj smjesi dodati suvo grožđe i ostaviti da stoji
sat vremena u frižideru.
- Pleh premazati uljem, posuti brašnom, razviti tijesto veličine pleha i peći ga na 165 stepeni 15 minuta.
- Za fil umutiti jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Dodati izrendanu koru i sok od limuna, pa
sve pomiješati sa rastopljenim margarinom.
- Napola pečenu koru izvaditi iz rerne, premazati kremom i vratiti u rernu da se još peče oko 35 minuta.
- Kada se kolač ohladi posuti šećerom u prahu.Može se posuti i izrendanom korom od limuna.