Blogger Widgets

недеља, 18. октобар 2015.

Japanski vjetar s orasima



Sastojci za ovaj divni kolač su:

  • 8 bjelanjak
  • 50 dkg šećera u prahu
  • 3 velike žlice bijelog octa

Za kremu vam je potrebno:

  • 8 žumanjaka
  • 5 velikih kašika šećera
  • 3 velike kašike brašna
  • 1/2 litre mlijeka
  • 25 dkg oraha
  • 25 dkg margarina

Priprema :

Biskvit če te napraviti tako što će te u čvrst snijeg bjelanjaka miješajući dodati po malo šećera u prahu, kašiku po kašiku octa i sve skupa promiješati.

Zatim smjesu podijeliti na tri dijela. Za jednu koru ide otprilike 10-11 kašika smjese.

Svaku koru pecite zasebno u tepsiji koju ste obložili papirom!

Peći 1 sat u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva.

KREMA : Izradite žumanjke sa šećerom i brašnom te kuhati u mlijeku.

Ohladiti te dodati orahe i pjenesto izrađen margarin.

Dobro izmiješati slatko vrhnje (4komada) . Početi slagati biskvit, krema, šlag, biskvit, krema, šlag i

tako ponavlajati redom.Ostatak kreme i šlaga premazati preko torte.