Blogger Widgets

уторак, 17. јун 2014.

Ledena puding torta




Potrebni sastojci za tijesto:

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
Za filu:

  • 1 puding od čokolade
  • 1 puding od vanilije
  • 200 g maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 100 g šećera
  • 600 ml mlijeka
  • 1 prašak za šlag

Način pripreme:

- Mikserom umutiti jaja i 4 kašike šećera.Kada se šećer rastopi , dodati 4 kašike brašna.Tijesto presuti u nauljen kalup za tortu i pečemo 15 minuta na 200 stepeni. 

- Prokuvati 250 ml mlijeka i 1 kašiku šećera. Dodati prašak za puding od vanile pomiješan sa malo mlijeka i skuvati puding da dobije potrebnu gustinu.

- Prokuvati drugih 250 ml mlijeka i 1 kašiku šećera . Dodati prašak za puding od čokolade pomiješan sa malo mlijeka iskuvati puding da dobije potrebnu gustinu. Ostaviti oba pudinga da se ohlade.

- Posebno umutiti mikserom 200 g maslaca i 100 g šećera. Pola izmućenog maslaca dodati u ohlađeni puding od vanile a pola u puding od čokolade.Mutiti mikserom dok se ne sjedine.

- Patišpanj siječemo na dva jednaka dijela i na prvi nanesemo tamni fil . Stavimo drugi dio patišpanja i premažemo žutim filom.

- Posebno umutiti 100 ml mlijeka i prašak za šlag , napuniti špric i ukrasiti tortu.Posuti kakaoom po vrhu.