Potrebni sastojci za tijesto:
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećera
Za filu:
- 1 puding od čokolade
- 1 puding od vanilije
- 200 g maslaca
- 2 kašike šećera
- 100 g šećera
- 600 ml mlijeka
- 1 prašak za šlag
Način pripreme:
- Mikserom umutiti jaja i 4 kašike šećera.Kada se šećer rastopi , dodati 4 kašike brašna.Tijesto presuti u nauljen kalup za tortu i pečemo 15 minuta na 200 stepeni.
- Prokuvati 250 ml mlijeka i 1 kašiku šećera. Dodati prašak za puding od vanile pomiješan sa malo mlijeka i skuvati puding da dobije potrebnu gustinu.
- Prokuvati drugih 250 ml mlijeka i 1 kašiku šećera . Dodati prašak za puding od čokolade pomiješan sa malo mlijeka iskuvati puding da dobije potrebnu gustinu. Ostaviti oba pudinga da se ohlade.
- Posebno umutiti mikserom 200 g maslaca i 100 g šećera. Pola izmućenog maslaca dodati u ohlađeni puding od vanile a pola u puding od čokolade.Mutiti mikserom dok se ne sjedine.
- Patišpanj siječemo na dva jednaka dijela i na prvi nanesemo tamni fil . Stavimo drugi dio patišpanja i premažemo žutim filom.
- Posebno umutiti 100 ml mlijeka i prašak za šlag , napuniti špric i ukrasiti tortu.Posuti kakaoom po vrhu.