Blogger Widgets

уторак, 17. јун 2014.

Sedmo nebo




Potrebni sastojci :


  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • 250 g margarina
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 100 g kakaoa
  • 500ml mlijeka
  • 1 pakovanje oblandi

Način pripreme:

- Uzeti 5 jaja ,odvojiti žumanca i bjelanca. Bjelanca umutiti mikserom i dodati 5 kašika šećera.Pomiješati orahe i 2 kašike brašna i dodati bjelancima.

- U tepsiju za pečenje staviti jednu oblandu,sa ravnom stranom nadole. Na oblandu nasuti tijesto za patišpanj. Peći 15 minuta na 200 stepeni.

- Uzeti 5 jaja, odvojiti žumanca i bjelanca. Bjelanca umutiti mikserom i dodati 5 kašika đećera. Pomiješati kakao i 2 kašike brašna i dodati bjelancima.

- Ponovo u tepsiju staviti drugu oblandu , sa ravnom stranom nadole. Na oblandu nasuti tamno tijesto za patišpanj. Peći 15 minuta na 200 stepeni.

- Posebno umutiti 10 žumanaca i 10 kašika šećera. Kad se šećer rastopi, dodamo mlijeko i 6 kašika brašna. Ovaj krem kuvamo na pari da dobije potrebnu gustinu.Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin i dodati u ohlađen krem.

- Redati prvo oblandu sa tamnim patišpanjom, nanijeti pola krema, zatim staviti oblandu sa bijelim patišpanjom,pa drugu polovinu krema. Kolač siječemo na kocke i svaku ukrasimo sa zašećerenom trešnjom.