Potrebni sastojci :
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 4 kašike brašna
- 250 g margarina
- 10 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 100 g kakaoa
- 500ml mlijeka
- 1 pakovanje oblandi
Način pripreme:
- Uzeti 5 jaja ,odvojiti žumanca i bjelanca. Bjelanca umutiti mikserom i dodati 5 kašika šećera.Pomiješati orahe i 2 kašike brašna i dodati bjelancima.
- U tepsiju za pečenje staviti jednu oblandu,sa ravnom stranom nadole. Na oblandu nasuti tijesto za patišpanj. Peći 15 minuta na 200 stepeni.
- Uzeti 5 jaja, odvojiti žumanca i bjelanca. Bjelanca umutiti mikserom i dodati 5 kašika đećera. Pomiješati kakao i 2 kašike brašna i dodati bjelancima.
- Ponovo u tepsiju staviti drugu oblandu , sa ravnom stranom nadole. Na oblandu nasuti tamno tijesto za patišpanj. Peći 15 minuta na 200 stepeni.
- Posebno umutiti 10 žumanaca i 10 kašika šećera. Kad se šećer rastopi, dodamo mlijeko i 6 kašika brašna. Ovaj krem kuvamo na pari da dobije potrebnu gustinu.Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin i dodati u ohlađen krem.
- Redati prvo oblandu sa tamnim patišpanjom, nanijeti pola krema, zatim staviti oblandu sa bijelim patišpanjom,pa drugu polovinu krema. Kolač siječemo na kocke i svaku ukrasimo sa zašećerenom trešnjom.