Sastojci:
Za svaku koru (ukupno pecite 3 kore, tako da za ukupne sastojke sve treba pomnožiti sa 3:
- 5 belanaca
- 120 g šećera
- kašika kakaa
- kašika brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- 150 g oraha
Prvi fil:
- 10 žumanaca
- 150 g šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kesice vanillin šećera
- 1/2 l mleka
- 250 g margarina
Drugi fil:
- 3 jajeta
- 5 žumanaca
- 200 g čokolade
- 250 g margarina
- 250 g šećera u prahu
Priprema:
Umutite belanca, didajte šećer kašiku po kašiku, i na kraju stavite kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Ispecite tri kore i ohladite ih. Za prvi fil izmešajte žumanca, šećer i vanilin šećer, i skuvajte u prokuvanom mleku da dobije gustinu. Ohladite i dodajte umućen margarin. Za drugi fil na pari skuvajte dok se ne zgusnu umućena jaja i žumanca s čokoladom. U ohlađen fil dodajte posebno umućen margarin sa šećerom u prahu. Tortu filujte tako da na prvu koru stavite prvi fil (žuti), pa preko njega drugi (tamni). Isto ponovite i s ostale dve kore. Dekorišite po želji.
Recepte piše: Milja Lukić