Potrebni sastojci :
- 1 l mlijeka
- 8 jaja
- 150 g brašna
- 240 g šećera ( podijeli na 3 dijela)
- 4 kesice vanili šećera
- 500 g lisnatog tijesta
Način pripreme:
- Umutiti 8 žumanca sa 80 g šećera, dodati 100 ml mlijeka i 150 g brašna, da se dobije glatka masa. Od 8 bjelanaca i 80 g šećera ulupati čvrst snijeg . Preostalih 80 g šećera i vanili šećer sipati u mlijeko i uz miješanje kuvati do vrenja, onda u to sipati smjesu od žumanjaka i mutiti dok se ne ujednači, pa uz stalno miješanje kuvati dok ne proključa. U krem dodavati kašiku po kašiku snega od bjelanaca i ostaviti da se ohladi.
- Lisnato tijesto razviti oklagijom, jednu koru izbosti viljuškom a na drugoj obilježiti kvadrate.Peći kore na 180 stepeni 10-15 minuta. Prvu ohlađenu koru staviti na veliku tacnu ravnom stranom ,a preko nje nasuti ohlađeni krem. Drugu koru isjeći po obilježenim linijama i kvadrate slagati preko krema. Odozgo posuti šećerom u prahu.