Ukusan rashlađujući desert sa malinama u četiri koraka
Potrebno je:
- 4 jaja
- 1 šolja šećera
- 1 štapić vanile
- 250 ml neutralne pavlake
- 250 ml kisele pavlake
- 150 g karamelizovanog badema
- 300 g malina (polusmrznutih)
Priprema:
- U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.
Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom.
1. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke.
2. Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mešalice masa ne bi smela da se pomera.
3. Neutralnu pavlaku umutite dobro mikserom, a kiselu pavlaku viljuškom. Lagano dodajte maline u smesu sa jajima, zatim dodajte umućenu kiselu pavlaku, a potom i neutralnu pavlaku.
4. Polovinu smese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smese.
Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati.
Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!
Izvor: Yumama