Blogger Widgets

среда, 25. јун 2014.

Ledeni krem sa malinama





Ukusan rashlađujući desert sa malinama u četiri koraka

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 štapić vanile
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 250 ml kisele pavlake
  • 150 g karamelizovanog badema
  • 300 g malina (polusmrznutih)


Priprema:

- U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje.
Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom.

1. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke.

2. Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mešalice masa ne bi smela da se pomera.

3. Neutralnu pavlaku umutite dobro mikserom, a kiselu pavlaku viljuškom. Lagano dodajte maline u smesu sa jajima,  zatim dodajte umućenu kiselu pavlaku, a potom i neutralnu pavlaku.

4. Polovinu smese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smese.
Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati.
Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!

Izvor: Yumama