Blogger Widgets

недеља, 25. октобар 2015.

Kremasta torta



Sastojci

ZA KORU:

  • 2 jajeta
  • 200 gr šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 1 dl skuvane nes kafe
  • 200 gr brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo


ZA KREM:

  • 7 dl mleka
  • 3 kašike šečera
  • 2 kašike gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od vanile
  • 150 gr mlevene plazme
  • 100 gr bele čokolade
  • 250 gr margarina


JOŠ:

  • 200 gr šlaga
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 2 dl mleka


Priprema:

Mikserom umutite jaja sa šećrom pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i nes kafu. Na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i pr. za pecivo. Sve dobro sjedinite i masu ulijte u okrugli pleh (24-26 cm) na koji ste stavili pek papir. Pecite oko 15 min. na 180 st.

Pečenu koru ohladite i isecite popreko 2 puta tako da dobijete 3 kore a po želji možete koru preseći i na 2 dela. Za krem sipajte mleko u odgovarajući sud, dodajte šećer, vanilu, puding i gustin, sve dobro izmešajte da nema grudvica pa stavite na šporet da se kuva dok se ne dobije potrebna gustina.

Sklonite sa vatre, pa u mlak puding dodajte margarin i sve dobro mikserom umutite. Dobijeni puding podelite na dva dela pa u jedan dodajte ml.plazmu i dobro umutite mikserom. U drugi deo dodajte blago otopljenu čokoladu i takođe umutite mikserom.

Posebno umutite šlag sa hladnim mlekom pa u prvi krem dodajte 4-5 kašike a u drugi 3 kašike i lagano umutite mikserom.

Stavite prvu koru na okruglu tacnu za tortu, premažite je polovinom prvog krema pa preko nje nanesite polovinu drugog krema - stavite drugu koru, pa ostatak prvog krema, preko ostatak drugog krema - stavite treću koru.
Tortu ukrasite čokoladnim glazurom i ostatkom šlaga po vašem ukusu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com