Blogger Widgets

понедељак, 19. октобар 2015.

FANTAZIJA OD ČOKOLADE ZA 30 MINUTA MOŽDA I MANJE



Potrebni sastojci:

Za biskvitnu koru:

  •     4 jajeta
  •     100 g šećera
  •     250 g margarina
  •     100 g čokolade
  •     4 kašike brašna
  •       1 prašak za pecivo


Za krem:

  •     500 ml slatke pavlake
  •     200 g čokolade
  •     1 kašika šećera


Priprema

1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca se šećerom, zatim postepeno dodati otopljeni margarin i čokoladu, kao i brašno pomešan sa praškom za pecivo. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg i pažljivo umešati u prethodnu masu sa čokoladom. Masu izliti u namašćen i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 20 minuta.


2. U šerpicu sipati slatku pavlaku, izlomljenu čokoladu i šećer, te kuvati dok se čokolada ne otopi i dok masa ne provri.


3. Još dok je toplo, preliti krem preko tople kore koja je prethodno izbodena viljuškom na par mesta.


4. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom odložiti u frižider da odstoji prkeo noći. Tek sutradan seći na kocke.