Blogger Widgets

недеља, 5. април 2015.

Bakini recepti: Ukusna štrudla sa orasima

Neka kuća zamiriše na djetinjstvo! Obradujte i male i velike ukućane omiljenom poslasticom svih generacija!

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 grama mekog brašna
  • 2 decilitra mlijeka
  • 1 decilitar vode
  • 1/2 paketića kvasca
  • 2 jajeta
  • 1 bjelance
  • 1 kašičica soli
  • 100 grama putera 

Za fil:

  • 250 grama mljevenih oraha
  • 200 grama šećera 

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • šećer u prahu za posipanje 

Priprema:

1. U posebnoj posudi umutiti vodu i mlijeko, dodati izmrvljeni kvasac i malo šećera. Ostavite da kvasac nadođe.

2. U drugi dublji sud sipajte brašno, jaja, bjelance, so, puter i na kraju nadošli kvasac. Zamijesite tijesto rukom i ostavite da se udvostruči na sobnoj temperaturi sat vremena.

3. Razvijte tijesto u pravouganu jufku (tijesto možete podeliti u dva dijela i napraviti dvije manje štrudle).

4. Razvučene štrudle filujte (sastojke za fil prethodno sjedinite).

5. Urolajte i stavite u namazan pleh. Premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata.

6. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Kada se malo prohladi sijecite i služite.

Izvor recepta: yumama