Kuhate li varivo ili neku finu čorbu, a prstohvat se slučajno pretvori u kašiku soli, nemojte očajavati. Presoljenu čorbu ili varivo možete spasiti uz pomoć ovih trikova: 1. Trik s krompirom Ubacite...
3 trika kako spasiti varivo ili čorbu koju ste presolili
Kuhate li varivo ili neku finu čorbu, a prstohvat se slučajno pretvori u kašiku soli, nemojte očajavati.
Presoljenu čorbu ili varivo možete spasiti uz pomoć ovih trikova:
1. Trik s krompirom Ubacite sirov krompir ili jabuku narezane na četvrtine u lonac, kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite iz mirisne tekućine. Osjećate li još uvijek sol?
2. Trik sa šećerom Ako krompir i jabuka nisu upalili, pokušajte uravnotežiti okuse sa kašičicom šećera. Umiješajte je u mirisnu tekućinu i isprobajte jeste li se riješili viška soli.
3. Trik s octom i vodom Varivo je još uvijek slano? Razrijedite ga s nešto vode ili nježnim povrtnim temeljcem
tuzlanski.ba