Donosimo vam recept za preukusnu tortu idealnu za tople dane, koju ćete spremiti za samo dvadeset minuta!
Potrebno je:
Još:
Po želji slatka pavlaka, šlag krema ili pena
Priprema:
1. U šerpu sipajte 500 ml mleka i pet kašika šećera, pa kad sve prokuva dodajte prašak za puding, koji ste sjedinili sa 100 ml mleka.
2. Kada puding dobije potrebnu gustinu, sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi.
3. U ohlađen puding dodajte puter izmiksan sa prah šećerom. Sve dobro izmiksajte.
4. Žele bombone isecite na parčiće, a keks izlomite.
5. U puding dodajte seckane banane (koje možete poprskati sa malo limunovog soka) i kokosovo brašno.
6. Kremi dodajte i žele bombone i izlomljeni keks, pa sve dobro sedinite.
7. Dobijenu masu sipajte u kalup obložen folijom, pa ostavite u frižider da se stegne.
8. Kad se torta stegne, stavite na tacnu.
9. Umutite slatku pavlaku ili šlag penu, pa premažite preko cele torte.
Izvor recepta: yumama.com
Potrebno je:
- 600 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 gr margarina
- 5 kašika šećera
- 100 gr šećera u prahu
- 4 banane
- 200 gr keksa s maslacem
- 200 gr žele bonbona
- 100 gr kokosovog brašna
- 1/2 limuna
Još:
Po želji slatka pavlaka, šlag krema ili pena
Priprema:
1. U šerpu sipajte 500 ml mleka i pet kašika šećera, pa kad sve prokuva dodajte prašak za puding, koji ste sjedinili sa 100 ml mleka.
2. Kada puding dobije potrebnu gustinu, sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi.
3. U ohlađen puding dodajte puter izmiksan sa prah šećerom. Sve dobro izmiksajte.
4. Žele bombone isecite na parčiće, a keks izlomite.
5. U puding dodajte seckane banane (koje možete poprskati sa malo limunovog soka) i kokosovo brašno.
6. Kremi dodajte i žele bombone i izlomljeni keks, pa sve dobro sedinite.
7. Dobijenu masu sipajte u kalup obložen folijom, pa ostavite u frižider da se stegne.
8. Kad se torta stegne, stavite na tacnu.
9. Umutite slatku pavlaku ili šlag penu, pa premažite preko cele torte.
Izvor recepta: yumama.com